Utisci korisnika

Zaista sam prijatno iznenađena vašom brigom za korisnike, i zahvaljujem vam se na maksimalnoj podršci. Što se tiče vaših usluga sve je jasno, ja se uvijek vraćam i nastaviću…

Kada sam na fakultetu polagala ispit iz Obrazovne tehnologije jedno od pitanja je bilo nastava na daljinu. Pojam, značenje, prednosti i nedostaci su mi bili poznati ali u isto vreme daleki, nedostižni…


Kompletna lista utisaka

Testiranje online

Arhitektura računara

Za one koji žele da znaju više.

Windows OS

Ovo bi svakako trebalo da probate.

Odnosi s javnošću

Koliko znate PR?

Pogledajte još neke od testova

Newsletter

Ukoliko želite da Vas redovno obaveštavamo o novostima sa Link eLearning sajta prijavite se na našu newsletter listu.

Ime:

Prezime:

Email:


Anketa

Arhiva anketa

BAZA ZNANJA


Kurs: - Web dizajn

Modul: FrontPage

Autor:

Naziv jedinice: Web komponente


Materijali vezani uz ovu lekciju:

- Test web komponenteSUBSTITUTION

 

Ako želite da prikažete isti tekst (npr. memorandum ili sl.) na Više stranica vašeg sajta, ne morate da na svaku stranicu posebno unosite tekst. Komponenta Substitution je jedna od najzgodnijih komponenata FrontPagea koja omogućava da definišete tekst koji želite da se pojavi na svakoj stranici. Prvo je potrebno da kreirate parametar. Izaberite opciju Tolls/Site Settings/Parameters. Na ovoj kartici se nalaze postojeći parametri. Novi parametar možete dodati ako kliknete na Add. Otvoriće se nov prozor Add Name and Value u koji u polje Name unosite ime, a u polje Value vrednost parametra. Zatim kliknite na OK. Kliknite na Apply pa OK da zatvorite prozor Site Settings.

 

 

INCLUDE PAGE

 

Komponenta Include Page vam omogućava da prikažete jednu stranicu unutar druge. Ovo često može biti od pomoći kada ubacujete neke stvari koje se pojavljuju na mnogim stranicama, ali i prilikom komplikovanijih dizajnerskih rešenja.

 

 

PLANIRANA SLIKA

 

Dodavanje planirane slike vršite tako što iz menija izaberete Insert/Web Component/Included Content/Picture Based On Shedule. Otvoriće se prozor Sheduled Picture Properties. U polju During the scheduled time klikom na dugme Browse pronađite sliku iz foldera slike koja će se prikazivati u intervalu koji odredite, a u  polju Before and after the scheduled time (optional) klikom na dugme Browse pronađite drugu sliku iz foldera slike koja će se prikazivati pre i posle isteka tog intervala. U delu Alternative text : During the scheduled time  i Before and after the scheduled time možete upisati i alternativni tekst koji će se pojavljivati sa slikom.

 

 

PLANIRANJE UKLJUČENE STRANICE

 

Planirana uključena stranica se podešava na sličan način na koji smo podešavali planiranu sliku. Iz menija izaberite Insert/Web Component/ Included Content/Page Based On Shedule. Otvoriće se prozor Sheduled Include Page Properties. U polju During the scheduled time klikom na dugme Browse pronađite stranicu koja će se prikazivati u intervalu koji odredimo, a u  polju Before and after the scheduled time (optional) klikom na dugme Browse pronađite drugu stranicu koja će se prikazivati pre i posle isteka tog intervala. U polju Starting se definiše početni datum kada stranica koja je zadata u During the scheduled time treba da počne da se prikazuje a u polju Ending kada stranica koja je zadata u During the scheduled time treba da prestane da se prikazuje. Podesite početni i završni period. Kliknite na OK. Izabrana web stranica će biti prikazana  onoliko koliko ste odredili.

 

 

DATUM I VREME

 

Uvek je dobro na stranice postaviti kada ste zadnji put ažurirali stranicu kako bi korisnik znao kada ste  promenili sadržaj. FrontPage može automatski ažurirati ovaj datum svaki put kada je stranica snimljena. Postavite kursor na deo stranice na kojem želite ubaciti datum i iz menija izaberite Insert/Date and Time. Otvoriće se prozor Date and Time.

 

 

FOTO GALERIJA

 

Ukoliko postoji potreba da se napravi galerija slika od fotografija to se može učiniti takođe preko menija Insert/Web Component. Označite Photo Gallery u prozoru Component type i kliknite na Finish. U prozoru Photo Gallery Properties koji će se pojaviti, izabrite karticu Pictures i kliknite na dugme Add.


Smatrate da je ova lekcija korisna?  Preporučite je. Broj preporuka:3


Molimo Vas unesite svoje podatke i dobićete pristup besplatnim lekcijama.

Ime: 
Prezime: 
Email: