Utisci korisnika

Želeo bih da Vam se zahvalim na Vašoj brzoj pošiljci, sertifikatu i novom kursu, koji sam juče preuzeo putem Post-expresa. Još jedanput Vam se zahvaljujem na Vašoj profesionalnosti.…

"Ovo je pravi vid doškolovavanja za sve one koji nemaju uslova za redovno školovanje ili su prezauzeti. Nije teško za one koji hoce . Uz vas je i moj sin od 9 godina nesto naučio.…


Kompletna lista utisaka

Testiranje online

Arhitektura računara

Za one koji žele da znaju više.

Windows OS

Ovo bi svakako trebalo da probate.

Odnosi s javnošću

Koliko znate PR?

Pogledajte još neke od testova

Newsletter

Ukoliko želite da Vas redovno obaveštavamo o novostima sa Link eLearning sajta prijavite se na našu newsletter listu.

Ime:

Prezime:

Email:


Anketa

Arhiva anketa

BAZA ZNANJA


Kurs: -- English - Pre-Intermediate

Modul: Passive Voice

Autor: prof. Gordana Matorkić

Naziv jedinice: Quiz


Materijali vezani uz ovu lekciju:

- Test quiz
- Quiz (PDF dokument)



  1. The 2008 Olympic games were held in:
    a) Montreal
    b) Los Angeles
    c) Beijing
  2. Indoor handball was invented in:
    a) England
    b) Denmark
    c) Germany
  3. Christopher Columbus was born in:
    a) Spain
    b) Portugal
    c) Italy
  4. "Smoke on the water" was sung by:
    a) Metallica
    b) Deep Purple
    c) Guns n' Roses
  5. Penguins are found in:
    a) the Arctic
    b) the Antarctic
    c) in both the Arctic and the Antarctic
  6. "The Lord of the Rings" was directed by:
    a) Peter Jackson
    b) Michael Jackson
    c) James Cameron
  7. Cranberry sauce is served with:
    a) pumpkin pie
    b) roast turkey
    c) vanilla ice cream
  8. "Gone with the Wind" was written by:
    a) Charlotte Bronte
    b) Scarlett O'Hara
    c) Margaret Mitchell
  9. Rice was brought to Europe by:
    a) the Chinese
    b) the Arabians
    c) the Africans
  10. Tobacco was first discovered in:
    a) India
    b) South America
    c) Turkey
  11. Movado watches are made in:
    a) Japan
    b) the USA
    c) Switzerland
  12. U2 was formed by:
    a) Larry Mullen
    b) Liam Gallagher
    c) Bono Vox
  13. The African slaves in the USA were given their freedom in:
    a) 1865
    b) 1886
    c) 1890
  14. Taj Mahal was built by:
    a) Sultan Ahmet I
    b) Ataturk
    c) Shah Jehan
  15. "Traviata" was composed by:
    a) Donizetti
    b) Verdi
    c) Beethoven


Correct answers:

  1. c
  2. b
  3. c
  4. b
  5. b
  6. a
  7. b
  8. c
  9. b
  10. b
  11. c
  12. a
  13. a
  14. c
  15. b

 

Vocabulary

Nouns (imenice):Verbs (glagoli):
handball - rukomet
The Lord of the Rings - Gospodar prstenova
cranberry - biljka brusnica, ribizla
sauce - sos
pumpkin pie - pita od bundeve
turkey - ćurka
Gone with the Wind - Prohujalo s vihorom
tobacco - duvan
slave - rob

 -

 

Adjectives and adverbs
(pridevi i prilozi):
Prepositions and conjunctions
(predlozi i veznici):

 -

 

 -

 

 

Synonyms

Nouns (imenice):Verbs (glagoli):

sauce – dressing
slave – servant, vassal

 

 -

 

Adjectives and adverbs
(pridevi i prilozi):
Prepositions and conjunctions
(predlozi i veznici):

 -

 

 -

 


Smatrate da je ova lekcija korisna?  Preporučite je. Broj preporuka:3


Molimo Vas unesite svoje podatke i dobićete pristup besplatnim lekcijama.

Ime: 
Prezime: 
Email: