Utisci korisnika

"Slučajno sam na nekoj diskusiji Infostuda našla vaš link i prosto sam zapanjena, obradovana i neizmerno ponosna što i u SRBIJI možemo da se služimo e-learning opcijom usavršavanja."…

Veoma sam zahvalna na Vašem brzom odgovoru i želela bih da Vam se zahvalim na pažnji koju ste pokazali. Radica Nedelčev - Beograd


Kompletna lista utisaka

Testiranje online

Arhitektura računara

Za one koji žele da znaju više.

Windows OS

Ovo bi svakako trebalo da probate.

Odnosi s javnošću

Koliko znate PR?

Pogledajte još neke od testova

Newsletter

Ukoliko želite da Vas redovno obaveštavamo o novostima sa Link eLearning sajta prijavite se na našu newsletter listu.

Ime:

Prezime:

Email:


Anketa

Arhiva anketa

BAZA ZNANJA


Kurs: ECDL Access

Modul: Priprema izlaznih informacija

Autor:

Naziv jedinice: Priprema za štampanje


Materijali vezani uz ovu lekciju:

- Test priprema za štampanje
- Priprema za štampanje (PDF dokument)Pregled tabele, forme, izveštaja

Pre nego što odštampate bilo šta, poželjno je da prvo koristite Print Preview da biste utvrdili da li je sve u redu sa dizajnom, podacima, podešavanjima stranice itd. Bez obzira da li štampate tabelu, formu ili izveštaj, Print Preview se koristi na isti način. Kliknite desnim klikom na naziv onoga šta štampate i u meniju odaberite Print Preview. Print Preview se može naći i u meniju File.

Kada se otvori pregled za štampu videćete dokument onako kako će biti odštampan. Ako ima više stranica, možete se kretati između njih pomoću strelica u donjem levom uglu prozora.

 

Slika 1. Print Preview izveštaja

Promena orijentacije izveštaja. Promena veličine papira

Ako izgled stranice nije zadovoljavajući ili želite da promenite orijentaciju papira, idite na File / Page Setup. Tu možete menjati margine dokumenta tako što ćete uneti nove vrednosti za margine koje želite da promenite. Na uzorku možete videti promene na dokumentu. Veličine su predstavljene u milimetrima.

Na kartici Page možete menjati orijentaciju stranice, veličinu papira i birati štampač koji će da štampa. Orijentaciju menjate između Portrait i Landscape varijante. Portret bi bio uspravno postavljen papir, a Landcape ili pejzaž položen horizontalno po širini. Ispod toga birate veličinu papira koji će se koristiti, obično se koristi A4. Možete birati neki određeni štampač ili ostaviti uobičajeni.

Na kartici Columns se podešava izgled mreže polja i kolona. U Grid Settings prva opcija je broj kolona, možete postaviti više kolona na jedan list papira. Row Spacing je podešavanje širine između redova, a Column Spacing je podešavanje prostora između kolona. Column Size su podešavanja visine i širine kolone. U Column Layout se podešava da li će kolone, u slučaju da ih je više na stranici, da se ređaju prvo udesno, pa dole ili prvo dole, pa desno.


Smatrate da je ova lekcija korisna?  Preporučite je. Broj preporuka:1


Molimo Vas unesite svoje podatke i dobićete pristup besplatnim lekcijama.

Ime: 
Prezime: 
Email: